Waarom kiezen voor een RVS/ Inox zwembad?

Indien je op zoek bent naar een duurzaam zwembad, dan is roestvrij staal (ook wel RVS of inox genoemd) het beste materiaal. Stukken beter dan om het even welke kunststof- of betonkuip en wel om volgende redenen:

HYGIËNISCH EN ONDERHOUDSVRIJ


RVS is een speciale metaallegering die ontwikkeld werd om corrossiebestendig te zijn.  Let er op dat enkel het hoogkwalitatieve 316L inox voor maritieme toepassingen gebruikt wordt.  Bij gebruik in de zwembadbouw heeft dit materiaal niet alleen een lange levensduur maar het remt ook de groei van bacteriën en algen. De gladde, hygiënische inox wanden hebben door hun niet-poreuze oppervlak zo goed als geen onderhoud nodig en om het water zuiver te houden, is slechts een kleine hoeveelheid desinfecteringsmiddel nodig. Je zal zeker al gemerkt hebben dat professionele keukens meestal gemaakt zijn van roestvrij staal?  Wanneer reinheid en onderhoudsvriendelijkheid een vereiste zijn, dan is inox immers het uitverkorene materiaal. Resultaat: veel meer tijd om te zwemmen (en niet om te schrobben) en aangenaam, huidvriendelijk zwemwater.

Een zwembad voor het leven…

De (zalige) zonneschijn is op termijn vernietigend voor alle zwembad materialen. UV-stralen gaan immers de moleculen van kunststof en cementverbindingen aantasten en op termijn degraderen tot poreuze en broze oppervlakken. Na 10 à 20 jaar dringt zich dus een renovatie of vervanging op van de liner of zwembadkuip (nog niet gesproken van de almaar hogere hoeveelheden chemicaliën die nodig zullen zijn om het water helder te houden). Niet zo met inox.  Dit materiaal is immers compleet ongevoelig voor de destructieve werking van UV-stralen en zal na tientallen jaren onaangetast blijven. Géén noodzaak tot vernieuwen dus. Een inox zwembad is er één voor het leven. Moet het dan toch ooit verwijderd worden, dan is dit materiaal 100% recyclebaar.  Ecologischer kan niet!

Gratis verwarming…

De zonnestralen die weerkaatsen op de wanden en bodem van een RVS zwembad zorgen voor een prachtig schouwspel van licht en kleuren.  Naargelang de samenstelling van de hemel, krijg je azuurblauwe, turquoise of staalgrijze reflecties … een feest voor het oog.  Maar naast het esthetisch voordeel, zal de weerkaatsing van de infraroodstraling uit het zonlicht het water in het zwembad passief en gratis opwarmen.  Om deze warmte zolang mogelijk te behouden, wordt elke kuip geïsoleerd met 10 cm dikke XPS-panelen voor de bodem en 5 cm voor de wanden.  Gecombineerd met deze doorgedreven isolatie resulteert dat in een aanzienlijke besparing op de verwarmingskost.

De zonnestralen die weerkaatsen op de wanden en bodem van een RVS zwembad zorgen niet alleen voor een prachtig schouwspel van licht en kleuren maar bieden ook een passieve verwarming van het water.

Vrijheid van ontwerp…

Roestvrij staal is duurzaam, volledig waterdicht en stevig en het biedt tegelijkertijd veel ontwerpvrijheid.  Door de flexibiliteit van de platen verkrijgen we extra vormbaarheid waardoor we uw zwembad, naast de keuze van lengte, breedte en diepte, ook bouwen met rondingen en andere unieke stijlkenmerken.  In ons atelier assembleren we vooraf, waardoor korte installatietijden gerespecteerd worden.  Een inox zwembad is met zijn ondersteunende structuur tot 10 x lichter dan een bouwkundig, betonnen bad.  Vandaar dat wij reeds tientallen projecten realiseerden op verdiepingen (penthouse pools). Daarenboven kan onze leverancier, vanuit zijn expertise van machinebouwer, allerhande vernuftige systemen inbouwen zoals bijvoorbeeld beweegbare bodems, verrijdbare terrassen, geïntegreerde jacuzzi’s tot tegenstroomturbines en transparante wanden.  Laat ons meedenken met uw ontwerp en wij doen er alles aan om uw droom te realiseren.

Investering…

Toegegeven, het initiële budget zal bij een inox zwembad hoger liggen.  Indien u echter de voordelen in acht neemt, dan durven wij stellen dat dit op termijn het goedkoopste is.  Géén enkel zwembad weerstaat immers de tand destijds zoals een inox bad dat zal doen. Renovatie of vervangingskosten zijn na een termijn van 10 à 20 jaar niet aan de orde.  Door de hygiënische eigenschappen van RVS 316L, het materiaal waarmee onze baden gefabriceerd worden, zal je massa’s tijd winnen bij het onderhoud van uw zwembad en vele honderden liters desinfecteringsmiddel besparen.  De zon zal niet alleen zorgen voor kleurenpracht maar ook passief het water verwarmen.  Een aanzienlijke besparing op uw verwarmingskost dus en dat reeds vanaf dag één.  

Kortom, kiest u voor een inox zwembad, dan kiest u voor een milieuvriendelijk bad met de langste levensduur, het minste onderhoud en een aanzienlijke besparing op de verwarmingskost.  Inox is dus een slimme keuze die op termijn dubbel en dik rendeert.