KOSTEN ZWEMBAD

Wat kost het om een zwembad aan te laten leggen?

Steeds vaker krijgen wij de vraag of wij een schatting kunnen geven hoeveel een zwembad aanleggen kost? Dit is van veel factoren afhankelijk, denk hierbij aan het type zwembad, maar ook het formaat, de technische installatie, lamellen afdekking of overkapping, accessoires, jetstream, grondwerkzaamheden. Een standaard prijs kan dus niet worden gegeven. Wij werken daarom altijd met een vrijblijvende offerte op maat.

Maar aan wat voor bedrag moet ik dan denken?

Een zwembad kost gemiddeld tussen de 35.000 en 120.000 euro.

Andere zwembadbouwers hanteren op hun website nog weleens lagere prijzen. Maar veelal leert men, dat daarbij een hoop opties en/of werkzaamheden niet zijn opgenomen in de prijs, waardoor u achteraf nog wel eens voor een verrassing kan komen te staan.

Bij ons krijgt u een zeer uitgebreide offerte, waarin u zelf diverse opties en/of werkzaamheden kunt schrappen om zo tot de gewenste prijs te komen. Wij staan achter ons product dat wij verkopen, u krijgt bij ons dan ook een hoogwaardig, kwalitatief zwembad met een goede technische installatie. Daarnaast leggen wij ook uw tuin rondom uw zwembad aan.

De prijs is dus afhankelijk van de keuzes die u zelf maakt. Hoe meer comfort u wenst, hoe hoger de prijs zal worden.

Wat kost het onderhoud van uw zwembad?

Het onderhoud van uw zwembad en de daarbij behorende technische installatie is zeer belangrijk. Het onderhoud van de technische installatie kunt u het beste door een servicemonteur laten doen. Klein onderhoud zoals het bijvullen van chloor of zwavelzuur of terug spoelen van het filter kunt u (indien gewenst) makkelijk zelf doen. Voor onderdelen en/of chloor of zwavelzuur kunt u uiteraard bij ons terecht om aan te schaffen.

Wij werken met verschillende onderhoudscontracten. In de regel is het genoeg om 2 keer per jaar langs te komen voor uw zwembad. Dit is aan het begin van het zwembadseizoen, om uw zwembad op te starten en aan het eind van dit seizoen, om uw zwembad winterkaar te maken. Het verdere onderhoud doet de klant dan zelf. Heeft u daar geen zin in? Bij ons kunt u ook terecht voor wekelijkse, 2 wekelijkse en maandelijkse onderhoudscontracten.

De gemiddelde kosten voor dit onderhoud ligt gemiddeld tussen de 750 en 2000 euro per jaar.

ENERGIE KOSTEN

Hoe hoog zijn de energiekosten van een zwembad ?

Deze vraag is lastig te beantwoorden. De energiekosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan, hoe vaak u zwemt, heeft u een binnen- of buitenzwembad? Hoe warm wenst u het zwemwater? Zwemt u het gehele jaar door of alleen in de zomer maanden? Maakt u gebruik van een warmte pomp? Heeft u een Solar lamellen afdekking of een ‘standaard’ dek?

Daarnaast scheelt het ook bij welke energieleverancier u een contract heeft afgesloten. Hoe dan ook, de energiekosten zullen stijgen. Hoe hoog kunnen wij u helaas niet exact zeggen.

Uiteraard kan onze adviseur altijd even met u mee kijken en een passend advies aan u geven. Er is een hoop mogelijk om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Neemt u gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.